Matej Jaroš ne miruje ni na ljetovanju: ¨Vjerujem da ću osvojiti toliko željeni naslov prvaka¨

Matej Jaroš priprema se za jesenski dio Prvenstva Hrvatske
(FOTO: Lidija Galić)

23.07.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6463

Ni paklene vrućine s temperaturama zraka i do 40 Celzijevih stupnjeva nisu prepreka jednom od najboljih hrvatskih motocrossera Mateju Jarošu da ljeto iskoristi kako bi se što bolje pripremio za jesenski dio Prvenstva Hrvatske.

Sreli smo ga na ljetovanju na Rabu gdje u večernjim satima kondiciju održava trčeći uz more jer do nove je utrke točno mjesec dana.

- Trenutno sam u ukupnom poretku drugi. Imao sam težak pad na posljednjoj utrci 28. lipnja u Zaboku i ljeto mi je dobro došlo kako bi se sanirale ozljede jezika i brade koje sam zaradio prilikom pada. Tu sam utrku završio drugi jer sam u prvoj vožnji nakon nezgodnog doskoka pao u nesvijest. Zaostajem devet bodova za Markom Leljakom i ako dobro odvezem jesenski dio prvenstva nadam se prvom mjestu – rekao nam je Matej.


Od utrke u Zaboku nije još sjeo na motor, a po povratku s mora s pripremama će krenuti punom parom.


- Kad dođem kući moram pojačati fizičke pripreme u teretani i trčanje, a kad malo popuste temperature krećem i s motorom jer nikome se ne da voziti po ovakvim vrućinama. Znam da ni Leljak sigurno neće popustiti tako da i sam moram dati maksimum – kaže Matej.

Za iduću će sezonu, dodaje, biti potrebno mijenjati motor, jer Kawasaki je nakon dvije sezone već dao svoje.

- Bilo je manjih problema s motorom, to smo uspješno sanirali i vjerujem da će izdržati još tih nekoliko utrka do kraja Prvenstva, a onda je ipak vrijeme za novi – kaže.

Mateju je ovo 20. sezona u motocross utrkama. Trenutačna razlika od devet bodova nije nedostižna i preostalo vrijeme do utrka u jesenskom dijelu natjecanja koristi kako bi se što bolje pripremio za veliko finale.

- Žao mi je bodova koje sam izgubio u Zaboku, ali vjerujem da ću uspjeti i osvojiti toliko željeni naslov prvaka u klasi Open – zaključuje Matej.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI