Vujnović ponovno izabran za predsjednika; HLS jamac društvima za zakup lovišta

Zdravko Vujnović, Branko Bertelović i Đoni Kačić
(FOTO: Lidija Galić)

28.03.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4015

Zdravko Vujnović po treći je put izabran za predsjednika Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije. Dopredsjednici su Božidar terzić i Branko Bertelović.

Na izbornoj su skupštini župan Alojz Tomašević i predsjednik Hrvatskog lovačkog savez Đuro Dečak potpisali Sporazum o načinu osiguranja financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa prava lova.

To znači da će Hrvatski lovački savez od sada biti financijska garancija lovačkim društvima iz naše županije prilikom raspisivanja natječaja za zakup lovišta, ali i da će društva ispoštovati zakonske propise nakon dobivanja koncesije. Do sada su društva sama morala deponirati sredstva ili uzeti bankovnu garanciju. Sad će ih moći odblokirati i ulagati.


- To su dosta veliki iznosi. Primejrice, u Lovačkom društvu Jelen riječ je o 60 tisuća kuna "zamrznutih" već 18 godina. Psunj iz Orljavca plaća zakupninu lovišta više od sto tisuća kuna – pojasnio je Zdravko Vujnović. Najavio je ujedno neke od planova za ovu godinu.


- Proširit ćemo i nadograditi lovište u Bzenici. Uz već postojeće aktivnosti u planu su i neke nove. Danas smo već krenuli s predavanjima vezanim uz zakonsku obvezu pregleda mesa divljači, a već za Uskrs će u Bzenici biti održano polaganje ispita novih lovaca – najavio je Vujnović.

U Požeško-slavonskoj županiji ima oko 1300 lovaca, odnosno oko 25 lovačkih društava.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI