Iz fotelje do polumaratona: Dajte mi šest mjeseci i uvjerit ću vas da to možete

Hrvoje Jagetić, koordinator Škole trčanja
(FOTO: Lidija Galić)

18.03.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6231

U organizaciji Atletskog kluba Požega i Grada Požege ovog proljeća kreće škola trčanja. Prva je to škola ove vrste u našem gradu, a cilj je potaknuti ljude, posebice apsolutne početnike, da krenu živjeti aktivnije.

- Svi mi znamo hodati i trčati, no svrha ove škole je potaknuti ljude da promijene svoj način života – rekao je koordinator škole trčanja Hrvoje Jagetić.

Škola je zamišljena da polaznici uz stručni nadzor profesora kineziologije, po međunarodnim pravilima, za početak istrče pet, potom deset kilometara te u konačnici i polumaraton od 21 kilometar i sto metara. Škola je namijenjena svima i nema ograničenja s obzirom na dob, spol ili kilograme.


- Moto škole trčanja je "Iz fotelje do polumaratona". Treninzi će se održavati triput tjedno i to dva treninga tijekom tjedna te jedan vikendom. Na prvom ćemo sastanku vidjeti koji termini najbolje odgovaraju polaznicima. U početku ćemo krenuti svi zajedno nakon čega ćemo formirati jakosne skupine. Sve polazi od motivacije jer u početku su svi podjednako motivirani. Kad se radi u skupini, svi pate od istih tegoba i jedni vuku druge da odrade trening i kad bole noge i kad je ružno vrijeme. Potrebna vam je samo majica, hlače i tenisice – pojasnio je.




Cijena škole trčanja je 150 kuna mjesečno, a polaznici dobivaju majice, šuškavce, mogućnost kupovine opreme po povlaštenim cijenama, liječnički pregled, startninu i prijevoz na "maturalni rad" škole.

- Dajte nam šest mjeseci i uvjerit ću vas da možete istrčati polumaraton. Osobno sam najbolji primjer za to. Počeo sam trčati prije tri godine, a već sada imam iza sebe nekoliko polumaratona i maratona. Imao sam i preko sto kilograma težine i dokaz sam da je sve to moguće. Polaznicima će biti ponuđeno vaganje svakog mjeseca kako bi vidjeli što se s njima događa. Nakon šest mjeseci neki će smršavjeti, a kod svih će se omjer mišićne mase definitivno promijeniti – kaže Jagetić.

Upisi za početnike traju do 28. ožujka dok se svi ostali mogu i naknadno priključiti. Sve informacije su dostupne na Facebook stranici i e-mailu atletskog kluba Požega [email protected] ili na 091/2508339.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI