¨Svaka se vlast treba odgovorno ponašati prema ovakvoj investiciji¨

Vedran Neferović obišao je radove u Gradskoj knjižnici i čitaonici
(FOTO: Aleksandar Grlić)

10.11.2014. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5005

U povodu Dana hrvatskih knjižnica požeški gradonačelnik Vedran Neferović obišao je radove na novoj zgradi Gradske knjižnice i čitaonice Požega čiji se završetak očekuje iduće godine. U novom prostoru će se održavati razne kulturne priredbe i ostali dodatni sadržaji. Nakon toga slijedi obnova starog dijela knjižnice koji će se osloboditi za isključivo knjižničarku djelatnost. Ukupna vrijednost radova je 15 milijuna kuna.



- U ovoj godini je bilo planirano pola milijuna kuna u proračunu Grada Požege i dobili smo sredstva Ministarstva kulture. Do kraja investicije je potrebno oko 2 milijuna kuna što očekujemo realizirati iduće godine također uz pomoć ministarstva. Nadam se da bi Gradska knjižnica mogla zaživjeti u novom prostoru s obzirom da je u starom dijelu potrebno još ulaganja. Do sada je ukupno utrošeno oko 10,5 milijuna kuna. Sa završetkom ovog dijela ukupna cijena bi bila oko 15 milijuna kuna. 1,1 milijun kuna smo uspjeli ove godine realizirati putem Fonda zaštite okoliša. Tijekom protekle dvije godine Grad nije pratio investiciju, u 2014. smo uvrstili sredstva i nadam se da će iduće godine novi dio biti završen ovisno o dinamici radova i izvođačima - izjavio je gradonačelnik Neferović dodavši kako se bilo koja vlast treba odgovorno ponašati prema ovakvoj investiciji.





- Radi se na podopolagačkim radovima. Konačno je započelo polaganje kamena, završeno je žbukanje fasadnog dijela, zamijenjena je stolarija. Početkom prosinca će biti postavljen lift koji će biti vertikalna poveznica etaža. U potkrovlju treba završiti strojarski dio radova kako bi do kraja iduće godine tamo mogla preseliti uprava. Tako će se osloboditi prvi i drugi kat postojeće zgrade isključivo za knjižničarsku djelatnost. Osim toga, završavaju se sanitarni čvorovi.

Ovaj prostor bi trebao biti javni prostor same knjižnice za predstave, tribine i prezentacije. U jednom tornju su predviđeni dodatni sadržaji poput igraonice i radnog prostora. U svakom slučaju, ovo će biti izuzetno kvalitetan prostor za događanja uopće - dodala je Jasminka Vodinelić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI