U županiji registriran 41 ovisnik

Štand protiv ovisnosti u Pakracu
(FOTO: OC/ZJZ)

30.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 5576

Ukupno 41 opijatski ovisnik bio je u 2010. godini prijavljen u Centru za odvikavanje Požeško-slavonske županije. Među ovisnicima je 36 muškaraca i 5 žena.

Obiteljski centar i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije proveli su nedavno u Požegi, a danas u Pakracu, u povodu Međunarodnog dana borbe protiv droge preventivno-edukativnu akciju dijeleći građanima promotivne letke s informacijama o opijatima i zašto im trebamo reći ne.

- Liječenje registriranih ovisnika provodimo terapijama, koje uključuju supstitucijsko liječenje metadonom i suboxom te psihijatrijsko liječenje. Obično se oko 20 posto liječenih ovisnika uspije izliječiti i nastaviti normalno život, dok se ostali bore do kraja života i ponovno se vrate ovisnosti - kazao je Dejvid Zombori, psiholog u Zavodu za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.


Zbog tako malenog postotka izliječenih ovisnika o teškim drogama, vrlo je važan preventivni dio, ovakve akcije koje će pomoći mladima da uopće ne požele imati nikakve veze s opijatima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI