Schön Blick županijski prvak u turističkoj ponudi

29.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 18724

U sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice "Volim Hrvatsku", TZ Požeško-slavonske županije provela je akciju "Zeleni cvijet" u kojoj su izabrane najljepše uređene okućnice, turistički objekti i kompletna mjesta.

Najljepša okućnica u Požeško-slavonskoj županiji je prema ocjenama povjerenstva predvođenog fotografom i novinarom Hrvojem Kusikom okućnica Jadranke Perinović iz Filipovca kod Lipika. Drugo mjesto pripalo je Tatjani Silović iz Grabarja kod Kutjeva, a treće Meliti Volgemuth iz Lipika. Za najbolje uređeno mjesto na području županije prvo mjesto je osvojila Velika, drugi je Lipik, a treće Kutjevo.

U kategoriji najbolje uređene turističke destinacije prvo je mjesto pripalo restoranu Schön Blick u Vetovu, drugo mjesto obrtu Ceco u Kutjevu, a treće je izletište Čantalo kao etno-park u Omanovcu kod Pakraca.


Kako doznajemo u Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije, na natječaj se prijavilo 9 okućnica s područja svih gradova i općina u našoj županiji osim Požege i Čaglina. Na natječaj za najbolje uređenu turističku destinaciju stiglo je 5 prijava.


- Cilj ove akcije HTZ-a je podizanje opće razine kvalitete životnog prostora, očuvanje i unaprijeđenje turističkih ponuda te zaštita okoliša. Mi smo u županijskoj TZ odlučili dodatno potaknuti ljude da se uključe na način što ćemo najbolje uređene privatne okućnice novčano nagraditi - kazala je Maja Jakobović, direktorica TZ Požeško-slavonske županije.

Turistička će zajednica pobjednicima uručiti nagrade, a svim sudionicima zahvalnice u srpnju, a tijekom kolovoza će prvonagrađene obići žiri Hrvatske turističke zajednice. Oni su, naime, ušli u sljedeći krug natjecanja na državnoj razini. Rezultate državnog natjecanja ćemo znati u listopadu.

FOTO Pogledajte fotogaleriju prvonagrađene okućnice, turističke destinacije i mjesta


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI