Festival običaja: Pridružite se najvećem slavonskom kolu!

Vlado Bauer i gradonačelnik Vedran Neferović
(FOTO: Lidija Galić)

01.09.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 6234

Otvaranjem bačve Festivalskog vina počeo je program Aurea festa, sedmodnevne manifestacije tradicije i običaja, pjesme, plesa, gastronomije i mode.

- Nadam se da će Aurea fest tijekom sedam dana i program koji nudi biti prepoznat kod naših sugrađana, svih stanovnika naše županije i šire. Na mnoge smo adrese u Hrvatskoj poslali pozivnice i već nam se javljaju dragi gosti koji potvrđuju svoj dolazak u Požegu. Vjerujem da će ovaj novi model festivala zaživjeti i postati tradicija ne samo pjesmom i vinom nego i turističkom ponudom - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.




- Pozivam Požežanke i Požežane da se ne uplaše ovog vremena, da ponesu danas sunce u srcu i dođu u šetališnu zonu i na Trg s. Trojstva. Od 17 sati počinje nadkuhavanje Anđeoske kuhinje i Muzeja u loncu. U pripremanju gojtane snage će odmjeriti gradonačelnik Vedran Neferović i župan Alojz Tomašević dok će se u pripremanju cicvare nadkuhavati dogradonačelnik Požege Darko Puljašić i načelnik Općine Velika Vlado Boban. Tradicionalna Požeška berba grožđa počinje u 18, 30 sati - najavila je Maja Žebčević Matić, ravnateljica Gradskog muzeja Požega. U povorci će sudjelovati 15-ak kultrno-umjetničkih društava i udruga. Na Trgu sv. Trojstva bit će podignute festivalske zastave nakon čega slijedi otvorenje Aurea festa koji tijekom cijelog tjedna donosi niz zanimljivih događanja.




Večerašnji program završava koncertom Slavonskih dukata i velikim kolom za sve sudionike i posjetitelje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI