Svjetski prvaci u Lipiku: ¨Volimo ovaj turnir jer ima dušu¨

3x3 Team iz Ljubljane na lipičkom turniru
(FOTO: Mario Barać)

16.08.2014. | Mario Barać
Pregleda: 5581

Na košarkaškom igralištu Dječjeg doma u Lipiku jučer je započeo profesionalni dio 16. turnira u uličnoj košarci Streetballipik 2014. Na turniru igra 9 ekipa, a jučer se igralo skupinama za pozicije u četvrtfinalu koje je na rasporedu danas.

Posebnu pozornost lipičke publike izazvala je ekipa "3x3 team" iz Ljubljane koja je aktualni svjetski prvak u uličnoj košarci. Ljubljančani su pokazali da i u Lipiku imaju status favorita. Glavni igrač slovenske ekipe je Jasmin Hercegovac, trenutačno rangiran kao 6. igrač svijeta na FIBA ljestvici.

Dočekani srdačno


- Za ovaj turnir sam čuo od prijatelja Marka Šircelja iz Ilirske Bistrice. Uglavnom usmena predaja je odigrala ključnu stvar, čuo sam da je turnir super i da je jak i lani smo se odlučili doći. Moram reći da nam je lani bilo puno bolje nego što smo to očekivali. Nismo znali što nas ovdje čeka, znali smo da nije domaći teren i malo smo se pribojavali kako će nam suditi. Ipak sve je bilo odlično, primljeni smo vrlo srdačno, a i rezultat je bio solidan, osvojili smo 3. mjesto. Tada smo u Lipiku po prvi put igrali u tom sastavu i možemo reći da je ovdje počela naša serija sjajnih rezultata - rekao je Hercegovac.


A rezultati su uistinu impresivni. U Istanbulu su lani osvojili naslov svjetskih prvaka u uličnoj košarci, a potom pobijedili i na FIBA All starsu odigranom u Dohi.



Lipik u društvu Moskve, Lugana, Rige, Kopenhagena, Bukurešta...

Lipik će biti jedini turnir koji će ova ekipa ove godine odigrati u Hrvatskoj, a Hercegovac ističe da je glavni razlog pregust raspored.

- Od svibnja smo imali samo jedan slobodan vikend. Igrali smo prije mjesec dana veliki turnir u Moskvi, jedan od najjačih turnira ulične košarke uopće, igrali smo turnir u Luganu, zatim reprezentativne kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Rigi. Nakon Lipika idemo u Dansku, u Copenhagen gdje kao i lani lovimo zadnju kartu za Masters, a poslije Danske idemo na turnir u Bukurešt.

O turniru u Lipiku Hercegovac nije štedio riječi hvale.

Ovdje se osjeti čar

- Igramo na velikim turnirima u velikim gradovima, ali i pored svih tih velikih turnira, organizacije, televizijskih prijenosa, prelijepo je doći u grad poput Lipika, na turnir koji ima svoj duh, koji ima čar i gdje ljudi istinski vole ovaj sport. Ovaj turnir traje 16 godina i to nije mala stvar. Super nam je bilo lani i upravo iz tog razloga smo se vratili i ove godine - kaže Hercegovac.

Ne krije da u Lipiku i ove godine imaju velike ambicije. - Mi u svakoj utakmici igramo na pobjedu, a što će biti, ne znamo jer to je sport. Znam dosta igrača iz drugih ekipa i znam da će turnir biti jako kvalitetan, bit će dobre košarke i svi ćemo se lijepo provesti u Lipiku - zaključio je Hercegovac.

Uz njih, u Lipiku nastupa još jedna slovenska ekipa "Get.wet.org" iz Ljubljane koja je također jučerašnjim nastupom pokazala da ima velike ambicije u današnjoj završnici. Standarno dobri su bili i hakleri iz ekipe "General Vasilije Mitu" koji su u 3 utakmice ostvarili 3 pobjede i priželjkuju obranu lani osvojenog naslova prvaka. Odličan nastup jučer su imali i igrači "Fišer grupe" iz Rijeke i Zagreba kao i zadarski "Mosa fowiki" koji već godinama dolaze na lipički turnir.

FOTO Pogledajte galeriju s prvog dana turnira.

Završnica u subotu od 17 sati

Završnica profesionalnog dijela Streetballa započinje danas u 17 sati utakmicama četvrtfinala u kojima se sastaju "General Vasilije Mitu" Zagreb - "Džinovska djeca" Bjelovar, "Get.wet.org" Ljubljana - "Mosa fowiki" Zadar, "Park" Križevci - "3x3 team" Ljubljana i "Fišer grupa" Rijeka/Zagreb - "Tinki vinki" Novska. Pobjednik će iz Lipika otići bogatiji za 10 tisuća kuna, finalist osvaja 4 tisuće, a trećeplasirana ekipa tisuću kuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI