Tekija odvozila smeće na praznik, to će postati praksa

Upravna zgrada Tekije u Babinu Viru
(FOTO: Vjeran Blašković)

24.06.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6292

Mnogi Požežani i stanovnici okolnih naselja kojima se komunalni otpad odvozi srijedom i četvrtkom ostali su zbunjeni čuvši tijekom ranoga jutra na Dan antifašističke  borbe i Tijelovo stroj i radnike koji su praznili komunalne kante. Tako nam je pisala čitateljica iz Jakšića koja se pita zašto stanovnici nisu znali da se plan odvožnje promijenio te što će sada sa smećem koje joj je ostalo u kanti?

Promjena plana

Iako je uobičajena praksa, što i piše na internetskim stranicama Tekije, da se smeće ukoliko redovni dan odvožnje pada na blagdan odvozi prvi sljedeći radni dan, Tekija je za protekle blagdane izmijenila praksu i smeće ipak odvozila, što očito veliki broj građana nije znao, pa nije niti iznio kante na ulicu.


Potvrdu da korisnici Tekijinih usluga nisu bili dovoljno upućeni u promjenu plana potvrđuje veliki broj zelenih kanti koje su jutros osvanule na ulicama gdje se otpad inače odvozi srijedom i četvrtkom, a ne petkom.
 
Pojašnjenje smo potražili u Tekiji, a dao nam ga je direktor razvojno-tehničkog sektora Mile Beslić.


Ponavljaju odvoz

- Građane smo obavijestili putem oba radija, no činjenica je recimo da gotovo cijelo Sajmište u Požegi nije iznijelo kante za smeće. Trenutno je u tijeku ponavljanje odvoza, pa će tamo gdje su kante na ulici radnici danas odvesti smeće - rekao je za 034portal iza 10 sati Mile Beslić.

Kako bi se ovakvi nesporazumi komunalnog poduzeća i korisnika u budućnosti izbjegli Beslić najavljuje novi detaljan godišnji plan odvoza smeća.

Smeće će odvoziti i blagdanima

- Radnici i strojevi ne mogu u jednom danu stići zaostatke od dva dana ne odvoženja smeća. Niti ljudi niti strojevi to ne mogu izdržati, pa ćemo ubuduće komunalni otpad odvoziti i blagdanima i praznicima.
Takav detaljno razrađeni plan odvoza i prikupljanja komunalnog otpada za iduću godinu korisnici će dobiti uz uplatnice - najavio je Mile Beslić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI