¨Ministar još uvijek nije potpisao rješenje koje mu stoji na stolu¨

Gradonačelnica Antonija Jozić
(FOTO: Lidija Galić)

15.07.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4094

Od prošle godine u Pleternici djeluje dislocirano odjeljenje Ekonomske škole u Požegi. Ove je godine upisano 28 učenika za smjer upravnog referenta, ali za novo razredno odjeljenje konobar-kuhar nije bilo upisa. Prema riječima Antonije Jozić, pleterničke gradonačelnice, razlog tomu nije nezainteresiranost polaznika nego nezainteresiranost Vedrana Mornara, ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

- Od Ministarstva je još 28. veljače zatraženo izdavanje suglasnosti za dislocirani kombinirani odjel Obrtničke škole konobar-kuhar u Pleternici. Ministar još uvijek nije potpisao suglasnost koja mu se nalazi na stolu. Takve informacije imam - gradonačelnica Jozić nije krila svoje nezadovoljstvo.

- Nama je povjerenstvo za ocjenu materijalnih uvjeta dvaput odgađalo dolazak. Treći put su došli, mi smo im pripremili kompletnu dokumentaciju i osigurali sve uvjete. Po njihovom obilasku zaključili smo da ćemo dobiti odobrenje. Mi smo, kao Grad, omogućili i izvođenje praktične nastave kuhanja i posluživanja u prostoru našeg novog dječjeg vrtića. Dakle, kuhinja je opremljena suvremenim uređajima i samo je povjerenstvo komentiralo kako su to prekrasni uvjeti za praktičnu nastavu. Imam informacije iz Ministarstva da to rješenje stoji kod ministra, ali još nije potpisano.


- Interesa za upis ima, učenici su ga iskazali, ali budući da odluka nije potpisana, odjeljenje nije ušlo u strukturu srednjih škola pa djeca nisu mogla upisati ta zanimanja kod nas. Na našu inicijativu, sve je to odradila Županija kao osnivač Obrtničke škole. Župan Tomašević je pokušao doći do ministra, no bezuspješno. Preostaje još jedan upisni rok, ja se iskreno nadam da će prevladati zdrav razum u Ministarstvu i da ćemo do drugog roka dobiti to odobrenje - ustvrdila je Jozić iskazavši svoje nezadovoljstvo jer, kako kaže, politika je uplela svoje prste.


Upit smo poslali Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI