¨Kroz štrade i šorove¨: Dašak požeške kulture u Blatu

Večer koja je spojila korčulansku i požešku kulturu
(FOTO: Narodna knjižnica Blato)

12.07.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 4896

Viteško udruženje Kumpanjija, Narodna knjižnica Blato i kulturna udruga Quadrivum organizirali su izložbeno-pjesničku večer "Kroz štrade i šorove" u Blatu na otoku Korčuli. Večer je zamišljena kao spoj Blata i Požege.



Predstavljene su pjesme blatskih pjesnikinja Đurđice Šeparović, Jadranke Žuvele i Miljenke Sardelić te Požežanke Ane Neferović koja je predstavila svoju drugu zbirku poezije "Vlati na vjetru".





U izložbenom dijelu večeri mogle su se vidjeti korčulanske i požeške narodne nošnje te izložba "Požega u zlatnom dobu razglednica" koja je predstavljena uz pomoć Gradskog muzeja Požega. Povod organizacije ove večeri je gostovanje viteškog udruženja iz Blata na nadolazećem Aurea festu u Požegi.



Turističke zajednice Blata i Požege također su poduprle ovaj događaj. Stanovnici Blata, njihovi gosti te ostali žitelji otoka Korčule uživali su u bogatoj večeri, izvijestila nas je Franciska Jurišić Bačić, v.d. ravnateljice Narodne knjižnice Blato.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI