¨Da nema sporta, ne znam čime bih se bavio¨

Vlado Deanović
(FOTO: P.Š.S.G.)

30.06.2014. | Mario Nakić
Pregleda: 3544

Vlado Deanović (51) iz požeškog prigradskog naselja Mihaljevaca svestran je sportaš iako je nakon nesreće koju je doživio tijekom Domovinskog rata ostao 80-postotni invalid. Strastveni nogometaš i kroser prije devet godina okušao se i u kuglanju. Ubrzo je počeo osvajati trofeje na raznim natjecanjima, a najnoviji mu je uspjeh osvajanje zlatne medalje u tandemu sa Željkom Miličevićem na Europskom prvenstvu u kuglanju za gluhe, održanom proteklog tjedna u Celju u Sloveniji.

- Sudjelovalo je sedam ekipa iz četiri zemlje. Ova zlatna medalja na EP-u mi je najveći uspjeh dosad. U našoj ekipi sve su bili pravi kuglači, dečki koji su se već dokazali na natjecanjima. Bili smo bolji i sve se poklopilo. Kada smo išli na "šprint", ja kao 32. bacač išao sam na prvaka. I pobijedim - prepričava Vlado.




Osim u hrvatskoj kuglačkoj reprezentaciji gluhih, Vlado je aktivni nogometaš u malonogometnim ekipama požeške Hvidre i UDVDR-a, tajnik je u Nogometnom klubu Croatia iz Mihaljevaca, a također je aktivan član i tajnik Udruge gluhih i nagluhih osoba Požeško-slavonske županije.


- Rekao sam da me doktor "otjerao" u mirovinu, ali zapravo on je morao to učiniti kada je vidio moje stanje. Do rata sam radio, bio sam na prvenstvu Jugoslavije u krosu, ali dogodila se nesreća da me je puška udarila u glavu i 18 dana sam proveo u komi. Sada ne mogu biti miran. Ne idem u kafiće piti konjak ili pivo, ne pušim. Sad kad smo osvojili medalju, popio sam jedno pivo iz zafrkancije i to je bilo čudo. Na jedno uho ne čujem potpuno, na drugo djelomično i da nema sporta, ne znam što bih radio. Moram se nečim baviti - ustvrdio je Deanović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI