Uz brojne sadržaje za sve uzraste upis za samo 50 kuna

Najavljeno "Ljeto u knjižnici"
(FOTO: Lidija Galić)

26.06.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 3930

- Nizom aktivnosti u sklopu programa "Ljeto u knjižnici", koji traje od 1. srpnja do 1. rujna, svojim sugrađanima želimo ponuditi aktivan odmor uz knjigu, filmski program, radionice i različita druženja. Počinjemo 5. srpnja Knjižnicom bez zidova u pješačkoj zoni. Gradska će knjižnica svoju djelatnost preseliti ispred zgrade suda gdje ćemo instalirati pravu malu knjižnicu s njezinim osnovnim funkcijama. Građani će od 9,00 do 13,00 sati moći posuditi i vratiti knjige, prelistati tisak, ali se i u pisati za smo 50 kuna - najavila je Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega.
Tu su i dva nova programa za mlade, foto i debatni klub.

- Ljetna fotoradionica bit će održana u Puli od 6. do 17. srpnja i na njoj će, uz mlade iz drugih krajeva Hrvatske, sudjelovati i troje srednjoškolaca iz Požege. u Gradskoj se knjižnici planira oformiti gradski debatni klub koji bi podrazumijevao stalne aktivnosti koje razvijaju kritičko mišljenje i govorničke sposobnosti. Na debatnom će se klubu razgovarati o općim društvenim temama, a mladima poručujem da će kroz ove aktivnosti naučiti argumentirati stav te se uz to družiti s vršnjacima i dobro zabaviti - dodala je ravnateljica.

Ujedno je najavila i radionicu u suradnji s Povijesnim društvom Požega, 15. srpnja od 18,30 sati. Polaznici će prošetati od Gradske knjižnice do Sokolovca gdje su planirane aktivnosti.


- Na Dječjem će odjelu svakog tjedna biti aktivnosti za najmlađe. Tu su kreativne radionice poput izrade figurica tehnikom papier mache, kamenih slika, hobotnica, lepeza, smiješnih lica, bajkovitog svijeta i akvarija. Termini  radionica bit će objavljene na Facebook i web stranici knjižnice. Četvrtkom su od 17,00 sati na programu pričaonice - najavila je voditeljica Dječjeg odjela Martina Hamzić.


- Na Odjelu za odrasle aktivnosti su ležerne kao i literatura koja se najčešće traži u ovim mjesecima. Prva od njih je "Kava i knjiga u knjižnici". Uz kavu ćemo razgovarati o knjigama te ćemo vam preporučiti naslove za ugodne ljetne trenutke - najavila je Mirjana Franculić. Isto tako građanima će biti omogućeno posuđivanje vrijednih knjiga iz Studijskog odjela, što inače nije uobičajeno.

- Posudite na sedam dana prekrasne knjige koje se zbog svoje vrijednosti inače ne posuđuju - poručila je. Građane je pozvala da u sklopu akcije "Pišite nam" na adresu knjižnice šalju razglednice iz mjesta koje će posjetiti ovog ljeta. Izložba razglednica bit će organizirana na jesen.

Svi odlikaši osnovnih i srednjih škola u sklopu "Ljeta u knjižnici" moći će postati članovi knjižnice za 50 kuna uz predočenje pohvalnice ili svjedodžbe.
Glazbeni će odjel biti u znaku filmova. Sezonu će otvoriti hrvatski film "Sonja i bik", a tu su još i filmovi Breza, Gospodari prstenova, Harry Potter, Sumrak saga, Kronike iz NJarnije. U kolovozu će biti prikazani filmovi znanstvene fantastike, horori te klasici poput Casablance, Dame s kamelijama i Neki to vole vruće. Posljednji je tjedan u znaku oskarovaca pa će Požežani imati priliku pogledati 12 godina ropstva, Vuk s Wall streeta i Gravitaciju.

Utorkom i četvrtkom u sklopu akcije "Skupi ekipu i izaberi film" korisnici će sami moći pogledati film po vlastitom izboru.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI