Ronko i Grguri uskoro za istim stolom - slijedi dogovor?

Grguri i Ronko
(FOTO: PIXSELL/ilustracija)

20.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 8746

Požežani definitivno ne žele i iduće godine proslaviti Grgurevo podijeljeno, u dva dijela kao zadnja tri puta. Ne žele da im se ponovi blamaža i sramota od nedavnog događaja na Trgu svete Terezije, kada je gradska vlast dočekala goste teškom komunalnom artiljerijom. 034Portal je stoga pokrenuo inicijativu da se predstavnici Društva "Sv. Grgur", koje zadnjih 20 godina organizira mimohod počasnih postrojbi u Požegi, i gradonačelnik Zdravko Ronko napokon nađu za istim stolom, ako ne radi njih, onda radi požeške javnosti i građana koji to zaslužuju.

Nitko nije kategorički odbio

Iako su mnogi rekli, čim su čuli ideju, kako će to biti neostvarivo, nijedna strana nam nije dala kategorički negativni odgovor.


Grguri žele razgovarati


- Na nas možete računati. Naše društvo nije političko, već je nestranačka udruga i mi možemo sjesti i razgovarati sa svakim. Ne postavljamo nikakve uvjete da bismo razgovarali i pokušali naći zajednički jezik s gradonačelnikom, rekao je Vatroslav Bekafigo, predsjednik Društva "Sv. Grgur".

"Zasad ne" = "Uskoro možda" = "Nagodinu da"?

S druge strane, gradonačelnik Ronko bio je tijekom prošlog tjedna zauzet. Ipak nam je preko tajnice svoga ureda Branke Starčević Tessari uspio odgovoriti: "Zasad ne".
Na naše pitanje što bi to točno trebalo značiti, Tessari je ponovila: "Rekao je zasad ne".

Ronkovo "zasad ne" treba shvatiti kao otvaranje mogućnosti da uskoro započnu pregovore. To je samo jedan korak od "uskoro možda", a potom slijedi - "da". Redakcija 034Portala organizirat će piće dobrodošlice za tu večer, a naši uzvanici će sami odabrati mjesto susreta.

Podsjetimo se nedavnog događaja koji se nikako ne smije ponoviti:





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI