Pakračanke prikupile dovoljno novca za 7 kenijskih obitelji

Humanitarna akcija u Pakracu
(FOTO: Mario Barać)

15.03.2014. | Mario Barać
Pregleda: 2507

U humanitarnoj akciji "Put dobrote" koju su sinoć u pakračkoj Gradskoj vijećnici organizirale članice Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Pakrac, prikupljeno je 1.620 kuna namijenjenih nastavku misionarskog djelovanja fra Mire Babića u Keniji.

Babić u gradu Subuki vodi sirotište "Mali dom" u kojem su smještena djeca bez roditelja i djeca s posebnim potrebama. Uz prodaju rukotvorina članica Zajednice, sinoć je prikazan i dokumentarni film "Put dobrote - fra Miro Babić s Kenijcima" koji je snimila novinarka Anita Malenica. Fra Miro Babić gvardijan je franjevačkoga samostana u Subukiji i jedan je od šestorice definitora za franjevačku provinciju istočna Afrika, zadužen za Keniju.




- Zadovoljna sam prikupljenim sredstvima koja za kenijske prilike nisu mala. Primjerice, ondje izgradnja kuće košta oko 300 eura pa možemo reći da smo omogućili izgradnju dvije trećine kuće. Dobar je i primjer kako jedna koza košta 30 eura, a ona prehranjuje cijelu jednu obitelj - rekla je Anamarija Blažević, predsjednica Zajednice žena HDZ-a Pakrac.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI