Kasana: Nastavak natjecanja u 3. ligi nije upitan

Igrači Lipika krenuli su s pripremama za nastavak sezone
(FOTO: Lipik.hr)

04.02.2014. | Mario Barać
Pregleda: 4921

„Cijela ova situacija u klubu nastala je zbog financijskih problema i intencije smanjenja troškova koji su bili previsoki. Zato smo se jednom dijelu igrača zahvalili, jedan dio igrača će vjerojatno otići i naći nekakav drugi izlaz. S oko 16 – 17 igrača je postignut dogovor, oni redovito treniraju i nastavak natjecanja u 3. HNL istok nije upitan“ – rekao je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika i predsjednik Nadzornog odbora istoimenog kluba.

Još se ne zna tko će biti novi predsjednik

Kasana tvrdi kako se intenzivno radi i na pripremi novog upravnog odbora, a još uvijek nije odlučeno tko će biti budući predsjednik kojega čeka nezahvalan posao.


– Imamo uži krug ljudi s kojima razgovaramo, ali ime još nije definirano i u ovom trenutku ne znamo tko će biti budući predsjednik Kluba. Svjesni smo da se takva situacija mora riješiti vrlo brzo, praktički na tome radimo svakodnevno, slažemo kockice i nekakav krajnji rok koji smo si zadali je sredina veljače, u svakom slučaju prije početka prvenstva – pojašnjava Kasana.


Dodaje kako su podnijeli zahtjev u Poreznu upravu za predstečajnu nagodbu.

- Time smo eliminirali mogućnost ispadanja iz lige, podnijeli smo svu potrebnu dokumentaciju i očekujemo odgovor. Mislim da nema razloga da to ne bude odobreno – ističe, a da stvari u Klubu funkcioniraju, Kasana ilustrira i najavom kako danas dužnost oružara preuzima Rajko Šurkalović.

Dinko Bešlić novi trener

Racionalizacija troškova odnosi se i na sada već bivšeg trenera Željka Rebrovića, a novi trener „Lipika“ je Dinko Bešlić.

– Dinko je igrač i za iste troškove će obavljati i posao trenera. Zahvaljujemo se Rebroviću i jedini razlog prekida odnosa s njime su financijski. On je izuzetno kvalitetan i dobar trener što je i potvrdio rezultatima, ali to nismo mogli izdržati financijski, a isto vrijedi i za trojicu igrača iz Garešnice (Starčević, Golubić i Kraljević, op. a.).

- Glavni cilj je da sezonu izguraju do kraja, ali i da pokušamo iskoristiti dobar jesenski dio i bodovnu zalihu te zadržati poziciju koja bi nam i dogodine osigurala trećeligaški status.

"Svi dugovi će biti podmireni"

Kasana ističe kako se krenulo s izmirivanjem dugovanja prema igračima, a 50 posto ih je već riješeno dok će preostala dugovanja biti rješavana dinamikom koja će ovisiti o raspoloživim sredstvima.

– To se odnosi i na igrače koji su ostali, ali isto tako ćemo dugovanje riješiti i prema igračima i treneru kojima smo se zahvalili. Dugovi će biti podmireni svima, tako i dobavljačima, to tvrdim i javno i ovim putem. Lipik i Lipičani nikada nikome nisu ostali dužni, ali sada ne mogu reći kojom će to dinamikom ići. Neki su inzistirali da dug bude plaćen do početka priprema, ali novca jednostavno nema. Probleme je izazvala dubioza i to smo morali prekinuti da se ne dovedemo u još veće probleme iz kojih se ne bismo mogli izvući. Bilo je raznih pokušaja da se Klub spasi, razmišljalo se i o privatnim kreditima, ali nije išlo i morali smo poduzeti ovu mjeru kako bismo smanjili troškove.

"Tražim transparentan rad"

Dodaje kako je stjecaj okolnosti htio da u isto vrijeme bude i gradonačelnik i predsjednik Nadzornog odbora, a, kako sam ističe, toga se prihvatio odgovorno. Naglašava kako mu je glavni cilj organizirati klub na zdravim temeljima.

– Dao sam naputak da se već danas u svlačionicama i klupskim prostorijama napravi inventura i da više nema nikakvih nepoznanica. Samo tražim transparentan rad, da se zna za svaku kunu i lipu, da sve bude ustrojeno po zakonu. Vjerujem da ćemo se izvući iz ovih problema i da više nećemo doći u takve situacije – zaključuje Kasana.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI