Dovršetak geodetskih radova: Kraj muka za građane

Željko Bačić i Josip Mikšik ispred karte županije u Cirakijevoj ulici
(FOTO: Mario Nakić)

03.06.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4237

Općina Brestovac te gradovi Pleternica i Lipik sada su u potpunosti katastarski i zemljišno-knjižno uređeni. Projekt upisivanja čestica i rješavanja vlasničkih odnosa trajao je punih 10 godina i stajao državu, Požeško-slavonsku županiju i jedinice lokalne samouprave 8,4 milijuna kuna.

Bio je to dobar povod za svečano otvaranje kartozida, odnosno karte Požeško-slavonske županije širine 6,5 i visine 3,5 metara u Cirakijevoj ulici kod Željezničkog kolodvora, koja prikazuje cijelu županiju u omjeru 1:25.000.

- Zadovoljstvo mi je doći u Požegu i postaviti ovu kartu, rekao je dr. Željko Bačić, ravnatelj Državne geodetske uprave naglasivši kako je ukupno 15.000 hektara zemljišnih površina i 12 katastarskih općina u potpunosti sređeno, što uključuje oko 7.300 stanovnika.


- To će stanovnicima na tim područjima sada olakšati mnoge poslove, od prodaje nekretnina do podizanja kredita, ustvrdio je Josip Mikšik, pročelnik Državnog geodetskog ureda u Požegi.


Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović izrazio je zadovoljstvo što je jedno poglavlje zatvoreno, te je kazao kako se nada da će uskoro i preostale čestice s područja županije ubrzo biti usklađene s knjigama. Župan se zahvalio Gradu Požegi na ustupljenom mjestu za kartozid županije.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI