Škole Požeštine prikupile novac za 400 paketa za siromašne

Akcijom Solidarnost na djelu prikupljena su sredstva za 400 paketa
(FOTO: Crveni križ Požega)

11.12.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 3188

Humanitarnu akciju "Solidarnost na djelu 2013" proveli su i organizirali ravnatelji, nastavnici, profesori i učenici svih osnovnih škola Požeštine. Ove godine je prikupljeno dovoljno za 400 paketa prehrambenih i higijenskih potrepština koje su podijeljene obiteljima u potrebi koje nemaju ni minimalne uvjete za preživljavanje, stoji u izvješću Gradskog društva Crvenog križa Požege.

"Jedinice lokalne samouprave, tvrtke, ustanove i imućniji građani, na našu veliku žalost, ne uključuju se u ovu akciju", stoji u dopisu Crvenog križa.







Od prikupljenih sredstava pokriven je trošak akcije (3.481 kuna za plakate, letke, bonove, evidencije i olovke), a osnovnim školama je uplaćeno za troškove 20 posto prikupljenih novčanih sredstava odnosno 8.966 kuna. Od preostalih 20.404 kuna kupljeni su prehrambeni i higijenski proizvodi za pakovanje 400 paketa koji će biti podijeljeni ljudima u potrebi za božićne i novogodišnje blagdane.



Iz Društva Crvenog križa Požega zahvaljuju se svim učenicima, ravnateljima i nastavnicima koji su sudjelovali u ovoj akciji te građanima Požeštine koji su svojim novčanim prilozima pomogli. "Zahvaljujemo se i onima koji se nisu uključili u akciju, a mogli su", stoji u dopisu koji potpisuje ravnatelj Miroslav Zelenika.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI