Slikar svjetskog renomea po prvi puta izlaže u Požegi (foto)

Dimitrije Popović
(FOTO: Lidija Galić)

28.11.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 6766

Dimitrije Popović, slikar čija su djela izlagana u prestižnim svjetskim galerijama, predstavio se izložbom svojih djela Požežanima.

- Ne dijelim sredine na velike i male jer i u jednima i u drugima žive ljudi koji imaju iste afinitete i senzibilitet. Kao i svakom autoru zadovoljstvo mi je kada moja djela uspostave kontakt između promatrača i onoga što je na slici, bez obzira gdje bio – kaže slikar svjetskog renomea koji u Požegi izlaže prvi puta.




Izložba donosi 20-ak djela i predstavlja svojevrstan presjek 40-godišnjeg slikarevog stvaralaštva od studentskih dana sedamdesetih godina do danas.




- Radi se o mini retrospektivi. Dominira više tehnika, a naglasak je na crtežima koje je Dimitrije Popović doveo do savršenstva i po čemu je postao planetarno poznat – rekao je dr. Josip Fajdić, predsjednik Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita u čijoj je organizaciji otvorena izložba.



Fajdić dodaje da je ključ dovođenja Popovića u Požegu činjenica da je njegova supruga Gospićanka, s kojom je odrastao u istoj ulici. - Od trenutka te spoznaje Dimitrije Popović i Vila Velebita se vole i to jako – kaže Fajdić.



Popović je izlagao uz rame sa Salvadorom Dalijem, Ernstom Fuchsom, Victorom Braunerom, Dadom Đurićem, Leonorom Fini i dr., a za svoju je umjetničku genijalnost uvršten u skupinu od 15 najvećih svjetskih umjetnika, likovnih kritičara i filozofa koji su pozvani da odgovore na „Pismo pape Ivana Pavla ll. umjetnicima“.Izložbu je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović, a može se pogledati do 14. prosinca.



























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI