Zapamtite izgled sumnjivih osoba i registraciju automobila

Ivana Radić
(FOTO: Matea Pandžić)

22.11.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 5255

Na našem području sve su češći slučajevi krađe i prijevare u kojima su žrtve građani starije dobi, upozoravaju iz Policijske uprave požeško-slavonske. Takve prijevare se događaju prilikom kupovine raznih predmeta, električnih uređaja (npr. masažera, deka i sl.) ili kada su ih kontaktirale osobe koje se lažno predstavljaju kao zaposlenici banke i telefonski provjeravaju serijske brojeve novčanica koje posjeduju. U tim slučajevima osobe koje se lažno predstavljaju iskorištavaju povjerenje i nepažnju starijih osoba, otuđuju im predmete veće vrijednosti i novac.

- Također se u posljednje vrijeme učestalo događaju i teške krađe provaljivanjem u kuće i stanove i to u vrijeme dnevnih sati dok su ukućani na poslu, u školi, odnosno kada su najčešće odsutni, zato upozoravamo građene da svoje kuće i stanove zaključavaju, poduzmu dodatne mjere opreza te da u kuće i stanove ne puštaju nepoznate i sumnjive osobe, kako ne bi postali žrtve opisanih kaznenih djela - rekla je glasnogovornica Ivana Radić.

- Bitno je da građani shvate važnost kontaktiranja policije ukoliko zamijete sumnjive osobe, jer na taj način pomažu policiji, ali i cijeloj zajednici. Pozivamo građane da ne zanemaruju događaje u svom susjedstvu, da zapamte izgled nepoznate sumnjive osobe koju zateknu u dvorištu ili na stubištu i da zapišu registarsku oznaku vozila kojim se ta osoba koristi te da to žurno dojave policiji na telefon 192 - poziva glasnogovornica Radić.


Opširnije savjete kako se što bolje osigurati od prijevara, krađa i provala možete pročitati na službenim stranicama PU požeško-slavonske.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI