Muškarac (45) iz Požege pao s 5 kg marihuane

Zaplijenjena marihuana
(FOTO: Lidija Galić)

28.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 14122

Pet kilograma marihuane policija je u subotu zaplijenila kod 45-godišnjeg Požežanina. Riječ je o liječenom ovisniku, višestrukom povratniku otprije poznatom policiji zbog kaznenih i prekršajnih djela zlouporabe i prodaje droge. Drogu je uzgajao na širem području Požege.



- To je najveća pojedinačna zapljena cannabis marihuane u ovoj godini. Provođenjem kriminalističkog istraživanja i poduzimanjem niza policijskih mjera i radnji zaplijenjeno je nešto više od pet kilograma droge i digitalna vaga. Drogu je sam proizveo s namjerom daljnje prodaje i stjecanja protupravne imovinske koristi. Zbog svega navedenog je priveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu - rekao je Josip Vidović, vođa grupe kriminaliteta droga u PU požeško-slavonskoj.





Vrijednost zaplijenjene droge je između 70 i 80 tisuća kuna. Prodajom na ulici, odnosno na malo taj iznos je višestruko veći. Kazna za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama je od jedne do 12 godina zatvora.



Inače, u prvih deset mjeseci ove godine evidentirano je 35 kaznenih djela i 43 prekršaja iz domene zlouporabe droga. To je u odnosu na lani povećanje od devet posto.


 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI