Kazalište je bilo pretijesno za sve ljubitelje dobre predstave

26.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 5917

Predstava "Kreket" u produkciji Teatra Exit i Scene Gorica privukla je toliko gledatelja, da su mnogi stajali u Gradskom kazalištu Požega. Toliki odaziv predstava može zahvaliti vrsnoj glumi Luke Dragića, Ane Anočić - Valentić i našeg Požežanina Ivana Grčića, koji je nedavno diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti. Koliko je publika bila zadovoljna, toliko su i glumci bili oduševljeni.

- Bilo je malo čudno i zanimljivo glumiti po prvi put nakon srednje škole u ovom kazalištu. Bio sam uzbuđen i sretan jer mi je ovdje sve tako poznato i lijepo mi je bilo. Nije najveća publika pred kojom sam nastupao, znalo je biti nekad ovako i u srednjoj školi kad smo radili kazališne predstave s Tomislavom Čmelarom. Bilo mi je drago što je bilo i nekoliko mojih prijatelja, ali ne toliko puno, svi love sljedeći vikend. Uvijek je kod kuće lijepo glumiti - rekao nam je mladi požeško glumac Ivan Grčić.

- Prvi put sam tu. Super mi se svidjelo, jako je ugodno, publika je lijepo reagirala i mi smo jako zadovoljni našom interakcijom. Predstavu igramo od trećeg mjeseca ove godine, dosad smo bili u par gradova i nadam se će publika biti sve bolja i bolja. Ivan nas ne mora nagovarati da dođemo ponovno tu, već padaju planovi - kaže Ana Anočić - Valentić.


Da moderna bajka o princu koji se pretvori u žapca da bi tako postao boljim čovjekom dođe u Požegu uvelike je bila zaslužna i Požežanka Ines Bojanić, odnedavno umjetnička voditeljica Scene Gorica. Sveukupno predstava je bliska publici jer govori o njima bliskim temama poput ovrhe, socijalne nepravde i više o moralnoj preobrazbi, nego o onoj fizičkoj koja služi samo kao sredstvo njezinog izvršenja. Tu je i vrhunski blues koji prati predstavu u izvrsnoj izvedbi Adama Semijalaca, glazbenika poznatijeg kao Bebe na Vole.


- Bilo je ljudi koji su stajali sa strane, što je super. Užitak je doći u Požegu, ova dvorana je sjajna, ima dobar odnos scene i dubine i akustična je. Publika je iskrena, ona reagira po tome kako joj se nešto sviđa. Uvijek igramo zajedno s njom. Ovo je jedan topla, jednostavna predstava koja pogađa neke ljudske žice - ispričao je Luka Dragić.

- Nastupao sam već tu i prvi put sam bio jako iznenađen kako je sve tako uređeno, grad je stvarno "fora", super je - bio je kratak glazbenik Adam Semijalac, poznatiji kao Bebe Na Vole.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI