Papić: Trebamo probuditi mlade ljude, razbiti njihovu inertnost

Igor Papić
(FOTO: Mario Barać)

21.10.2013. | Mario Barać
Pregleda: 5379

Igor Papić, 38-godišnji elektrotehničar novi je predsjednik Gradske organizacije SDP Lipik nakon izbora koji su održani jučer.

Unutarstranački izbori SDP-a u Lipiku su bili zanimljivi jer su jedino ondje članovi imali mogućnost izbora, za razliku od ostatka Požeško-slavonske županije, a Papić je s omjerom glasova 25:6 pobijedio protukandidatkinju, 38-godišnju Daliborku Ciganović.

- Nema puno vremena za slavlje jer je pred nama jako puno posla. Prije svega mislim na ustroj GO SDP Lipik, na pomlađivanje članstva i privlačenje novih članova. U usvojenom četverogodišnjem planu imamo dosta ideja i pred nama je traženje načina kako ih realizirati. Pritom mislim na ideje i planove koji bi našim sugrađanima učinili život ljepšim u Lipiku, od mogućnosti nabavke besplatnih udžbenika, zapošljavanja mladih, poboljšanja socijalnog statusa najugroženijih, poticanja poljoprivrede do uređenje komunalne infrastrukture. Problem je novac kojega sve manje ima, a mi želimo naše planove i ideje realizirati kroz projekte i natječaje, rekao je Papić koji je na dužnosti predsjednika naslijedio Mišu Stragu.


U lokalnoj je politici 14 godina, 2000. je bio predsjednik Foruma mladih ove stranke, a ističe kako se u politiku uključio aktivno jer više nije želio biti pasivni promatrač.


- Važno je i probuditi mlade ljude, razbiti njihovu nezainteresiranost i inertnost. Moramo ih animirati da shvate kako mogu i zaslužuju bolje od onog što imaju, i za sebe i za okolinu, a ne da i dalje razmišljaju na način, ako nemamo pješačku stazu, hodat ćemo cestom, pojašnjava Papić.

Ističe da mu je cilj još više produbiti i učvrstiti suradnju s gradskim organizacijama ove stranke u Pakracu i Požegi te sa županijskom središnjicom SDP-a.

Odmah nakon objave rezultata izbora, u Lipiku je održana i izborna konvencija stranke čime su, kako ističe Papić, već počele pripreme za nadolazeće parlamentarne, ali i sljedeće lokalne izbore.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI