ŽUC ugovara zimsku službu po žurnom postupku

17.10.2013. | Aleksandar Grlić
Pregleda: 7973

Županijska uprava za ceste Požeško-slavonske županije objavila je namjeru sklapanja četverogodišnjeg ugovora vrijednog 1.600.000 kuna za održavanje cesta u zimskom periodu. Pregovarački postupak sa zajednicom ponuditelja "Cestar" iz Slavonskog Broda i "Niskogradnjom Jurčak" iz Požege je proveden bez prethodne obavijesti.

- Ugovor sklopljen s "Cestama" istječe 31. listopada. To poduzeće se nalazi u predstečajnom postupku pa se s njima ne mogu ugovoriti radovi zimske službe temeljem Zakona o javnoj nabavi. Na raspisani okvirni sporazum izjavljena je po drugi put žalba. Nismo to mogli predvidjeti pa nismo imali vremena sklopiti ugovor o redovito održavanju ili provesti otvoreni postupak javne nabave jer zimska služba započinje s radom 15. studenog i mora biti ugovorena do 1. studenog. Nismo mogli čekati, odabrali smo najpovoljniju od tri ponude. Sve je provedeno po zakonu, čekamo očitovanje Ureda za javnu nabavu - izjavio nam je Mijo Jozak, ravnatelj ŽUC-a.

Premda se ovakav prijedlog ŽUC-a još treba odobriti, ravnatelj Jozak je uvjeren da će zimska služba funkcionirati.


- Sigurnost prometa je u pitanju i ne može se dogoditi da se prijedlog odbije. Mi to jednostavno moramo napraviti, to je naš posao. Usluga će biti barem na prošlogodišnjoj razini, ako ne i bolja. Operativni plan rada postoji, zna se točno koji kamion će ići na koje ceste. Sol se nabavlja preko nas i Hrvatskih cesta. Sve će biti po visokim standardima i propisima - odlučno odgovara Jozak.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI