Hrvatskoj trebaju strateški i razvojni dokumenti o poljoprivredi

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević na sastanku Koordinacije slavonskih županija
(FOTO: PSzupanija.hr)

17.10.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 2847

Stanje u poljoprivredi i razvoj poljoprivredne proizvodnje, predloženi Nacrt Zakona o regionalnom razvoju  Republike Hrvatske i ozakonjenje nelegalnih građevina bile su teme jučerašnjeg sastanka Koordinacije pet slavonskih županija održanog u Osijeku. Ovom sastanku prisustvovao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Slavonski su župani donijeli zaključkekoje će uputiti predsjedniku i premijeru Republike Hrvatske, resornim ministarstvima, predsjedniku Sabora i Hrvatskoj zajednici županija. Cilj je ubrzati rješavanje nagomilanih problema. Svi su se složili da  je u interesu donijeti strateške razvojne dokumente u poljoprivrednoj proizvodnji i riješiti pitanje legalizacije poljoprivrednih objekata po uvjetima koji su maksimalno povoljni za naše proizvođače kako bi mogli povlačiti sredstva iz EU fondova.

Na današnjem sastanku Zajednice hrvatskih županija u Zagrebu svi navedeni prijedlozi slavonskih župana su prihvaćeni i dogovoreno je da se u roku od par dana upute svim navedenim državnim tijelima.


- Ja se nadam da će predsjednik i Vlada prihvatiti naše zahtjeve, ipak se radi o zahtjevima 20 hrvatskih župana, direktno izabranih voljom birača. Ako imaju imalo mudrosti i dobre volje, onda će naše prijedloge uzeti u obzir iako nam prijašnja iskustva govore suprotno. Međutim, naša je obveza prema građanima da napravimo sve što je u našoj moći - rekao nam je župan Tomašević nakon sjednice u Zagrebu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI