Stare lipičke motive prenose na slike (foto)

Likovna kolonija u Lipiku
(FOTO: Mario Barać)

05.10.2013. | Mario Barać
Pregleda: 5289

Na tradicionalnoj likovnoj koloniji „Lipiku s ljubavlju“ u lipičkom parku i uz gradske ulice sudjeluje 14 slikara iz Zagreba, Zaprešića, Kutine, Pakraca, Lipika, Badljevine, a ovo dvodnevno okupljanje umjetnika u Lipiku se organizira po 17. put, u povodu obilježavanja Dana Grada.

Uz lokalne umjetnike te one koji na koloniji sudjeluju već godinama (Radak, Mitar...), neki su slikari u tom svojstvu po prvi puta u Lipiku, a jedan od njih je i Franjo Matešin, akademski slikar iz mjesta Bojana pored Čazme. Ipak, priznao nam je da mu ovo nije prvi službeni posjet Lipiku.

– Davno prije sam kao maratonac sudjelovao u utrkama koje su organizirane u Lipiku i okolici, tako da dobro poznajem ovaj kraj i ljude, posebno Ivana Molnara. Nisam u Lipiku bio već dugo i drago mi je što vidim da se gradi, obnavlja i razvija, rekao je akademik Matešin.





On je za motiv svoje slike odabrao jedan od najprepoznatljivijih simbola Lipik – fontanu ispred Kursalona.

– Fontana mi je jako zanimljiva i lijepa, sjećam se da sam je nekada davno viđao na razglednicama Lipika i zato sam je odabrao kao motiv za svoju sliku. Lipik je oduvijek bio prekrasan grad i ovdje mi je bilo jako lijepo pa sam sretan što sam ponovno ovdje, rekao je Matešin.

Likovna kolonija nastavlja se i sutra.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI