Usluge EU ureda koristit će Grad, udruge i poduzetnici

Otvoren EU ured u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

24.09.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 9020

Osim usluga pripremanja projekata za Grad Požegu, Gradski ured za EU fondove bit će potpora građanima, obrtnicima i malim poduzetnicima koji će ovdje dobiti pomoć pri pisanju i apliciranju svojih projekata prema fondovima Europske unije. Usluge ovog ureda bit će besplatne, rekao je gradonačelnik Vedran Neferović prilikom službenog otvaranja EU ureda na Trgu Sv. Trojstva.

- Već se radi na više projekata. Znamo kakvu smo situaciju zatekli u Gradskom muzeju kojeg ćemo trebati renovirati, a to neće moći biti realizirano bez pomoći iz europskih fondova - kaže Neferović i dodaje kako će se i ostale stvari, kao što su infrastrukturni problemi, uređenje trgova, gradske tržnice i otvoreni bazen, također rješavati preko ovog ureda.

U novootvorenom uredu zasad je zaposlena jedna osoba, to je voditelj Marko Šostar s višegodišnjim iskustvom rada u Županijskoj razvojnoj agenciji. Osim njega zaposleni su i vježbenici, a gradonačelnik ističe kako mu se javilo dosta mladih Požežana sa željom da sudjeluju u radu.


Voditelj ureda Marko Šostar nabrojao je projekte koje su već prijavili na natječaje i prije službenog otvorenja. Dosad su aplicirali četiri projekta za Ministarstvo kulture. Radi se o uređenju Gradske knjižnice, Gradskog muzeja, Trga sv. Terezije i kip fra Luke Ibrišimovića. Aplicirali su i dva projekta za IPA program Europske unije, od toga jedan multifunkcionalni centar za osobe s invaliditetom te inkluzivni dizajn. Rezultati natječaja Ministarstva kulture mogli bi biti poznati već sljedećeg mjeseca, dok odlučivanje o prijavama za IPA projekte traje i do godinu dana, pojašnjava Šostar.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI