Utrostručen broj požara na otvorenom prostoru

Ilustracija - požar
(FOTO: Wikimedia)

16.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4820

Od početka godine do sredine ožujka izbilo je čak 50 požara na području Požeško-slavonske županije, dok je u istom razdoblju prošle godine zabilježeno samo 15 požara.
Najveći dio otpada na požare na otvorenom prostoru - 35, dok je samo tijekom vikedna od 11. do 13. ožujka zabilježeno 18. Policija je uhvatila jednog počinitelja protiv kojega je podnesen optužni prijedlog i izrečena mu je novčana kazna od 500 kuna. Osim toga, protiv još sedam počinitelja u pripremi su optužni prijedlozi. Policija je u ovom slučaju zabilježila 20-postotnu učinkovitost pri pronalasku počinitelja.

Uzrok: nepažnja

Davor Baškovan, voditelj Inspektorata unutarnjih poslova PU požeško-slavonske upozorava građane na oprez pri paljenju otpada na otvorenom prostoru.
- Požari nisu namjerno podmetnuti. Njihov je uzrok uglavnom nepažnja, kaže Baškovan i upozorava na novi zakon kojim su pooštrene kazne za izazivanje požara.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI